آسم عصبی (نوروتیک) و راههای کنترل آن
آسم انواع مختلفی دارد که هر یک شرایط زمینه ساز متمایزی دارند. در این مقاله قصد داریم با آسم عصبی بیشتر آشنا شویم و با راههای کنترل آن را یاد بگیریم.
آسم عصبی نوعی از آسم است که با عوامل روانشناختی ارتباط دارد. به عنوان مثال اضطراب و نگرانی زیاد و دائمی میتواند باعث ایجاد بیماری آسم شود. قرار گرفتن در شرایط استرس زا و پر فشار میتواند راههای تنفس را سخت و به دنبال خود حملات آسم ناگهانی را ایجاد کند. همچنین استرس مزمن باعث ایجاد سوزش در مسیر تنفس میشود.
اتفاقاتی چون طلاق، جدایی، بیکاری، فوت همسر یا نزدیکان در شروع و تشدید آسم عصبی تاثیر دارند. به علاوه مبتلایان به آسم بیشتر احتمال دارد دارای اختلالات روانی روحی و اختلالات اضطرابی نیز باشند.
راههای کنترل و درمان تنگی نفس عصبی
در تمام این موارد مراجعه به موقع به روانشناس یا روانپزشک میتواند به کنترل شرایط روانی فرد کمک کرده و از ابتلا به بیماری آسم جلوگیری کند. عدم آگاهی از شرایط جسمانی و روانی باعث قرار گرفتن در محیطهای محرک آسم بوده و با افزایش تعداد حملات تنفسی، میتواند در مواردی زندگی فرد را نیز تهدید کند.
اکثر دلایل آسم عصبی مربوط به استرسهای محیطی، اختلالات اضطرابی و از دست رفتن کنترل خشم و عصبانی شدن است. مقابله با این موارد فقط از طریق یادگیری راههای کنترل خشم و داشتن آرامش است که تحت نظر متخصص و شرکت در جلسات مشاوره کنترل استرس صورت میپذیرد.
برای جلوگیری از آسم عصبی بهتر است قبل از اینکه علائم بروز کند، برای کنترل استرس، اضطراب و داشتن آرامش فکری کنیم.
با آرامش روانی و کنترل استرس خود می توانیم از پس هر بیماری سخت بربیایم. و بالعکس استرس و اضطراب بیش از حد میتواند منجر به بروز بیماری ها و یا شدت یافتن آنها شود.